Spoorlijn van Eilat naar Mekka en Riyad, het begin van vredesgeluk?

illustratie bij Salomon analyseert: Françoise Nick

De Amerikaanse president Joe Biden weet wat ik ook weet. De huidige extreem nationalistische en anti-Palestijnse regering zal nooit kunnen instemmen met belangrijke territoriale, economische en politieke concessies aan de Palestijnen.

En toch is het denkbaar dat het ondenkbare gebeurt als Joe Biden zijn zin krijgt. De Amerikaanse president heeft zijn presidentiële gewicht in de schaal gelegd om Saoedi-Arabië te bewegen diplomatieke betrekkingen met Israël aan te gaan.

Een ware shock-therapie voor het Midden-Oosten.

Wat zit daar achter?

Je kan het je bijna niet voorstellen maar het zou een manier kunnen zijn om  Netanyahu’s extremistische regering ten val te brengen en in Jeruzalem een regering te formeren die instemt met de Saoedische voorwaarden voor het aanknopen van diplomatieke betrekkingen. 

Uit berichtgeving  door Thomas Friedman in de New York Times blijkt dat Mohammed Bin Salman, de machtige kroonprins in Riyad, van Israel grote concessies eist die de weg openhoudt voor de stichting van een Palestijnse staat in bezet gebied. Zou Israël onder Netanyahu zo’n droomkans door Saoedi-Arabië worden erkend voorbij laten gaan? 

het zuidelijkste puntje van Israël raakt bijna Saoedi-Arabië aan

Droomkans

Ik durf mijn handen in het vuur te steken dat Netanyahu die droomkans met beide handen zal aangrijpen en afscheid neemt van zijn coalitie met de extremisten in zijn regering. Nog deze week stemde hij in met een treinverbinding van Noord-Israël naar Eilat en vandaar door de woestijn naar Mekka en Riyad. Ik denk dat Netanyahu in het voetspoor van Menahem Begin wil treden die in 1978 vrede sloot met Egypte. Hij kan daarmee een ereplaats verwerven in de Israelische geschiedenis. 

Hoe? Door een regering te vormen Gantz, Lapid en anderen die hem nu vergruizen wegens zijn steun aan de juridische hervormingen.

Nationale pijn kan helen

Het is een denkbaar scenario dat de nationale pijn over het lamleggen van het Hooggerechtshof kan helen en bovendien grote economische perspectieven biedt.

Hoe gek het ook klinkt, maar Joe Biden en Mohammed Bin Salman zouden met hun diplomatieke schaakspel de Israelische politiek kunnen bevrijden van het messiaans zionisme dat zich nu in de regering Netanyahu heeft genesteld.

Terugdringen Chinese invloed

Op andere belangrijke aspecten van Joe Biden’s initiatief wil ik nu niet in detail ingaan. Ik wil slechts aangeven dat het hem is te doen om de groeiende Chinese economische en strategische invloed in Saoedi-Arabië (olie) terug te drijven via, hoe bizar toch, over de Israelische politiek. Want Israël moet ermee instemmen dat Saoedi-Arabië een civiele nucleaire reactor krijgt, dat het land de modernste straaljagers krijgt en in feite een militaire alliantie met de VS gaat vormen. 

Lange weg naar vredesgeluk

Met dat Israelische okay op zak kan Joe Biden het Congres misschien mee krijgen de grote driehoeksdeal tussen Washington, Riyad en Jeruzalem te bekrachtigen. Het is een lange weg naar vredesgeluk en misschien helpt het Joe Biden in zijn strijd voor een tweede termijn in het Witte Huis.


cover illustratie Françoise Nick

Over Salomon Bouman 138 Artikelen
Salomon Bouman studeerde internationale betrekkingen aan Science Po in Parijs en aan de Johns Hopkins University in Baltimore, VS. Hij heeft lang in Israël gewoond en werkte daar 37 jaar als correspondent, onder andere voor NRC-Handelsblad. Zijn zoon en dochter en zijn kleinkinderen wonen nog steeds in Israël. Tegenwoordig schrijft hij columns en boeken. Van zijn hand verschenen Israël tussen hoop en vrees (Amsterdam University Press) en Ontmoeting en misverstand (Amphora Books).

1 Comment

  1. The issue is mainly a land bridge between the Persian Gulf and the Mediterranean. Since non-Moslems may not travel to Mecca or Medina there is little purpose for Israel in a railway line linking Haifa / Tel Aviv / Eilat with the ‘Haramain’ high-speed railway which links these two cities, nor will thousands of Moslems use such a railway for their Haj, but Saudi Arabia seeks access northwards and westwards and wishes to avoid dependency on Egypt and the Suez Canal. Railways are developing all over the Gulf States – there is a joint ‘Etihad Rail’, the name means ‘Unity’ network.
    Walter Rothschild. Berlijn. Editor, ‘Harakevet’, a magazine on Railways in the Middle East. http://www.harakevet.com

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*