Luistertip: Breken met de tradities van je ouders

Maandag 31 mei 2021, 20:30 uur op NPO Radio 1

We groeien allemaal op met de denkbeelden en tradities van onze ouders, die we vaak een leven lang met ons meedragen. Maar wat als dat niet langer bij je passen? In De Publieke Tribune Radio spreekt Coen Verbraak met gasten die hebben gebroken met de traditionele religies waarmee ze zijn grootgebracht.

Wanneer kwamen de eerste scheurtjes in hun wereldbeeld en wat deed hen besluiten om dat leven de rug toe te keren? Hoe kies je je eigen pad zonder met je familie te breken? En hoe ga je om met dat verlies als dat niet lukt?

In de serie

Vrijdenkers

Over het loslaten van religieuze dogma’s en het vinden van je eigen pad maakte HUMAN de serie Vrijdenkers, waarin onder andere Dina-Perla Portnaar te zien is. Dina-Perla is schrijfster van de autobiografie Exodus uit de vuurtoren, Schaduw achter en gezicht naar de zon.

Over Igra Ramma 10 Artikelen
Igra Rammah (vernoemd naar r. Meshulam bar Shimshon Igra) woont thans in het buitenland maar is oorspronkelijk afkomstig uit Nederland. Hij heeft een dienstverlenende instelling en denkt graag na over de grote dingen in het leven. Religie valt daar soms ook onder – hij laat zich graag uitdagen voor een pittige discussie over onze Joodse traditie. Met zijn helikopterview bekijkt hij de zaken graag van meerdere kanten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*