Luistertip: wordt Arnon Grunberg een lieve vader?

Arnon Grunberg voegt naast schrijver, columnist, embedded journalist en essayist binnenkort een nieuwe titel toe aan zijn visitekaartje: vader.

Over een paar weken krijgt hij zijn eerste kind, samen met schrijver Niña Weijers. Hoewel kinderen er in zijn romans niet al te best vanaf komen, is hij ervan overtuigd dat hij in het werkelijke leven een lieve vader zal zijn. Veelschrijver Grunberg werd eerder dit jaar 50, en publiceerde de bundel ‘Slachters en psychiaters’. Een bundeling van reportages die hij de afgelopen vijftien jaar schreef waarin hij onverschrokken op zoek ging naar de mens in al zijn verschijningsvormen. Journalist Jannetje Koelewijn praat met Arnon Grunberg over zijn aanstaande vaderschap, Auschwitz, en het snijvlak van realiteit en fictie.

Nieuwe podcast van de NRC

Presentatie Jannetje Koelewijn

Productie en montage Inge ter Schure

Mixage Yeppe van Kesteren

Met dank aan de toestemming van NRC-podcastredactur Carlijn Vis om dit bijzondere gesprek op te nemen in De Vrijdagavond

Over Bloom 138 Artikelen
Achter Bloom gaat Wanda F Bloemgarten schuil. Socioloog en wetenschapsjournalist, onder meer Elsevier Science Publishers. Voor het NIW ontwikkelde zij de academische rubriek Periodica Judaica. Liefhebber van swingende diensten, actuele kunst en minimal music. Lid van NIHS/Amos en twee tennisclubs. Mede-oprichter en eindredacteur van De Vrijdagavond.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*