Frieda de ‘one woman musical’ op De Parade

kijktip

Esther Lindenbergh als Frieda Belinfante

Verzetsheld, celliste, dirigente en queervrouw Frieda Belinfante spreekt ook tot de verbeelding van een jonge generatie.

Nadat onlangs nog een documentaire van de hand van Stephen Fry op de Nederlandse tv werd vertoond is Frieda nu het onderwerp voor een ‘one woman musical’, een muziektheaterspektakel op het jaarlijks terugkerende zomertheaterfestival De Parade. Zie het artikel over Willem en Frieda van Stephen Fry.

Voorproefje Theater na de Dam

Actrice en muzikante Esther Lindenberg vertolkt in deze solovoorstelling het indrukwekkende levensverhaal van Frieda Belinfante. De voorstelling op de Parade is een voorproefje van een nog samen met De Nationale Opera verder te ontwikkelen productie die op 4 mei, tijdens Theater Na de Dam in première gaat. 

De Parade voorstelling belicht vooral de Amsterdamse jaren van Frieda, haar ontwikkeling als musicus, haar homoseksualiteit en haar verzetswerk. De makers vertellen over haar leven met theatrale middelen en er ook plaats is voor emotie en romantiek. 

Op 14 augustus j.l. vond er een speciale uitzending plaats van de podcastserie WAT BLIJFT vanaf De Parade. Hierin sprak Lara Billie Rense met Esther Lindenbergh over haar fascinatie voor Frieda en de voorstelling. Het interview is terug te luisteren via NPO radio 1/ HUMAN.

Frieda Belinfante, Een one-woman musical

Esther Lindenberg, foto Mink theater producties

Spel: Esther Lindenbergh

regie: Sytsk van der Ster

muziek: Frank Irving

tekst: Sietse Remmers.

Nog te zien 18 t/m 23 augustus in Amsterdam 

Voor meer info: De Parade.nl

Eerder verschenen in De Vrijdagavond over Frieda Belinfante:

cover: Esther Lindenbergh als Frieda Belinfante. Diederick Bulstra Photography, met dank aan Mobile Arts; overig beeld Mink theater producties

Steun De Vrijdagavond

kaarsjes in ronde paarse vorm, het icoontje van De Vrijdagavond

Wilt u meer weten over de ontwikkeling van Frieda Belinfante de musical?

Ondersteun nu De Vrijdagavond

Over Anita Frank 22 Artikelen
Anita Frank initieerde en participeerde, na haar studie theaterwetenschap en kunstgeschiedenis, in talloze projecten in het theater, de openbare ruimte en op het terrein van cultureel erfgoed onder andere voor de Gemeente Amsterdam. Daarnaast adviseert zij kunstenaars en culturele initiatieven. Voor het Joods Museum maakte zij onder meer de foto installatie Joods Leven. Levensmotto: van cultuur krijg je nooit genoeg!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*