Man op terras

schilderij met blauw en groen en man met pijp

Misschien gaat dit slechts over het mooie weer en een man op een terras. Het zou meer kunnen betekenen, een diepere achtergrond vertegenwoordigen. Maar wie interesseert dat nu?

ZT (Acryl op papier, 70×90)

Wat voor verschil maakt het als ik zou verwijzen naar het bierflesje rechtsboven in beeld? Is het dan interessanter opeens? We weten dat het om iemand gaat die zijn leven aan de drank heeft gewijd en een mooie carrière in de soep, of beter gezegd in de drank, heeft laten lopen. Zou die mededeling veel uitmaken?

Het is wat het is en wat de kijker, als hij het al belangrijk genoeg vindt om er tijd aan te wijden, er in wil zien. Voor mij was het belangrijk om het te maken.

Over Anne Muller 5 Artikelen
Geboren 1941 in Arnhem, daar naar de kunstacademie. Mijn leven als beeldend kunstenaar begon pas echt na mijn vijftigste. Diverse kleine exposities en in 2017, na het beëindigen van een postacademische opleiding, een grote overzichtstentoonstelling en een opdracht van het Joods Monument in Den Bosch in 2018. Schilderen is wat ik het liefst doe, naast spelen op mijn accordeon.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*