De Tsedakado-winkel

‘Vergeet nooit dat je zelf ooit vreemdeling bent geweest’

De Tsedakado-winkel is geïnspireerd op een Londens initiatief met de titel ‘Choose Love’. Inmiddels is het ook uitgewaaierd naar New York en LA. Het gaat om een echte winkel in het centrum van de stad, gecombineerd met een webwinkel. Alles in de winkel is gericht op steun aan vluchtelingen. Het is de diametrale tegenhanger van het PVV-partijprogramma en ook daarom absoluut de moeite waard. Het assortiment in de winkel kent verschillende categorieën zoals bijvoorbeeld nooduitrusting, dagelijkse behoeften en bouwen aan de toekomst. In de winkel koop je iets voor een vluchteling en met een goed gevoel en lege handen ga je de deur weer uit.

De winkel in Londen heeft laten zien dat het op deze manier presenteren van de vluchtelingenproblematiek erg goed aanslaat bij een breed publiek. De Tsedakado-winkel houdt de klanten zo goed mogelijk op de hoogte van wat er met hun gift wordt gedaan.

In Amsterdam zullen we nauw samenwerken met ASKV-Steunpunt Vluchtelingen, die zich inzetten om een grote groep ongedocumenteerden perspectief op een toekomst te geven. Ook hebben we inmiddels steun uit de vastgoedsector om tijdelijk een winkelpand te betrekken. We zijn in overleg met Londen om de kneepjes van dit nieuwe vak te leren. Neem voor inspiratie uit het VK een kijkje op www.choose.love

En wil je ook wel eens in een winkel staan met alleen maar essentiële goederen, neem dan contact op met Ralph Levie (ralph@enlev.nl) of Michel Waterman (michelwaterman@planet.nl).

Over Ralph Levie 23 Artikelen
In 1955 geboren in de Mediene, in het dorp Dieren waar hij zich inzette voor de renovatie van het lokale sjoeltje. Hij studeerde andragologie aan de UvA en theater in Parijs en Brussel. Hij werkte 18 jaar bij het Joods Historisch Museum. Startte in 2012 zijn eigen bedrijf &Lev voor advies en ondersteuning bij fondsenwerving. Joodse humor houdt hem op de been en via dialoog zoekt hij contact met de ander.

2 Comments

  1. Als ik kan helpen wil ik dat zeker doen, geef maar een seintje! Ik heb voorafgaand aan mijn studie aan de Sorbonne., Parijs, vanaf 1957 tot september 1960 gewerkt bij de aloude Mijnheer Lobo, Boekhandel van Rossum, in de Beethovenstraat! Dat is mijn enige winkelervaring! Dus ik hoop dat jullie wat aan mij hebben!
    Sabine Frank-Fiedler

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*