Muzikale dagafsluiting met zangeres Nani 

zondag 15 oktober NPO 2

Noam Vazana
In Dromen met Nani sluit zangeres Nani Noam Vazana in vijf minuten de zondag af met een verhaal uit de Joodse wereld en een zelfgeschreven lied. 

De serie kent zes afleveringen, zes zondagen achter elkaar. Het programma wordt gemaakt door redactie van de Joodse Programmering binnen de EO.

Nani (1982) is een Nederlands-Israëlische zangeres, muzikant en componist en woont in Amsterdam.

Ze is een van de weinige singer-songwriters ter wereld die nog liedjes schrijft in het Ladino (‘Judeo-Spaans’) de bijna verdwenen taal van haar voorouders: Sefardische Joden uit Noord-Afrika.

Voor haar optredens reist ze de hele wereld over. Bijna twintig jaar geleden kwam ze naar Nederland om hier aan het conservatorium te studeren, sindsdien is de hoofdstad haar thuishaven.

Op de drempel van dag en nacht

Alfred Edelstein, eindredacteur van de Joodse Programmering van de EO:
“Al een paar seizoenen maken wij korte late avondprogramma’s. Dit keer is het beurt aan Nani die ons met een kort verhaal en een door haar gecomponeerd liedje meeneemt in haar fantasiewereld. Nog even ontspannen met een glimlach op de drempel van dag en nacht.”

Lees Nani’s eigen verhaal over de kracht van Ladino in De Vrijdagavond: Ladino, the Spanish Yiddish, an ancient culture that has a lot to teach usmuziek.
CD HOES VAN NANI

Nani’s nieuwe CD Ke Haber, te bestellen bij Nani Music

Fada De Mi Korazon gezongen door Nani Noam Vazana

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*