De eerste avond Chanoeka 2021, bekijk hier de uitzending

TV-film

De TV-film laat drie chanoeka vierende gezinnen zien. Zij vertellen hoe zij het jodendom beleven, ieder op eigen wijze. Onder hen de hoofdredacteur van De Vrijdagavond Robbert Baruch uit Den Haag. Verder horen we Ruben Vis, algemeen secretaris van het NIK en gewaardeerd schrijver van deze krant, uitleg geven over het chanoekaverhaal.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam brengt een ontroerende chanoekagroet en we zien rabbijn Vorst Jr de brachot uitspreken. De film wordt omlijsd door zangeres Nani Noam Vazana die onder meer het Maoz Tzur zingt.

De eerste avond chanoeka 2021 werd uitgezonden op 28 november, de eerste avond chanoeka. Het is een programma van 24 minuten van de Joodse redactie van de EO.

Kijk hier de hele uitzending

Over Bloom 149 Artikelen
Achter Bloom gaat Wanda F Bloemgarten schuil. Socioloog en wetenschapsjournalist, onder meer Elsevier Science Publishers. Voor het NIW ontwikkelde zij de academische rubriek Periodica Judaica. Liefhebber van swingende diensten, actuele kunst en minimal music. Lid van NIHS/Amos en twee tennisclubs. Mede-oprichter en eindredacteur van De Vrijdagavond.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*