Het kapje

lazy cat grafitti
tekst: Ralph Levie

Waarom is deze vrijdagavond anders dan alle andere vrijdagavonden?

Omdat we op deze Sjabbat de bevrijding van de mondkapjes vieren. 

Zonder mond en neus is het afgelopen jaar een belangrijk deel van onze identiteit verborgen gebleven. Eindelijk kunnen we weer helemaal onszelf zijn.   

Maar wat doen we met alle overgebleven mondkapjes?  

De bruikbaarheid voor andere doeleinden blijft beperkt. Was er werkelijk een tekort aan keppeltjes geweest dan was Sywert van Lienden natuurlijk wel in dat gat gesprongen. 

Ik dacht nog even dat de dames van het Chewre er wellicht een mechitse van zouden kunnen haken. We kunnen ze natuurlijk rood verven. Of afkappen ? 

Choenakia van mondkapjes – beeld gevonden op Facebook, december 2020

Maar gooi het mondkapje niet zomaar weg! Ze slingeren al overal. Scheid ze, het elastiekje bij plastic, de nietjes bij het metaal en het kapje is de rest. 

Over Ralph Levie 20 Artikelen
In 1955 geboren in de Mediene, in het dorp Dieren waar hij zich inzette voor de renovatie van het lokale sjoeltje. Hij studeerde andragologie aan de UvA en theater in Parijs en Brussel. Hij werkte 18 jaar bij het Joods Historisch Museum. Startte in 2012 zijn eigen bedrijf &Lev voor advies en ondersteuning bij fondsenwerving. Joodse humor houdt hem op de been en via dialoog zoekt hij contact met de ander.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*