Kijktip: Exodus, de afvallige

Dina-Perla Portnaar wordt in de Joods-orthodoxe gemeenschap opgevoed door haar psychotische moeder en een halfbroer. Als ze de gemeenschap om hulp vraagt vanwege jarenlang huiselijk geweld, stuit ze op een muur van stilzwijgen. Dit verhaal staat centraal in de vierde aflevering van de docudrama-serie De Afvallige van KRO-NCRV.

Trailer Exodus | Dina-Perla | 27th April 2021, 22:10, KRO-NCRV

Wanneer: dinsdag 27 april 2021

Tijd: 22:10 CET

Duur: 60 minuten

Zender: NPO3

Met: Dina-Perla Portnaar, auteur van Exodus uit de vuurtoren. Je kunt haar boek hier bestellen.

Over Dina-Perla

Dina-Perla is spreker en schrijver van de biografie Exodus van de vuurtoren, Schaduw achter en Gezicht naar de zon en de gids Levende sierlijkheid, zie haar bibliografie.

Over Leo Mock 15 Artikelen
Volgde een opleiding aan een jesjiwa (Talmoedhogeschool) in Israël, studeerde Joodse geschiedenis aan de Bar-Ilan Universiteit en oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In december 2015 promoveerde hij cum laude aan de Tilburg University op een proefschrift, getiteld 'Het begrip Ruach Ra'a in de rabbijnse responsaliteratuur van na 1945: een case study in de relatie tussen kennis over de fysieke wereld en traditionele kennis'. Leo heeft verschillende publicaties over jodendom op zijn naam en is betrokken bij het tijdschrift Tenachon, een uitgave van PaRDeS, een stichting die zich inzet voor het ontsluiten van Joodse bronnen voor een Joods en Christelijk publiek en het bevorderen van de interreligieuze dialoog. Hij is docent judaica aan de Tilburg University en bij Joods Educatief Centrum Crescas. Sinds 2012 is hij adviseur Joodse Zaken van Beth Shalom.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*