Ouders, zing één zinnetje mee met Anouk en het Charivari trio

vijf vrolijk kijkende musici

Wij zijn een groep muzikanten, waaronder een Palestijn en een Jood, met een gemeenschappelijke taal (muziek) en gemeenschappelijke rol (ouder).

Halverwege oktober zaten we in een kleedkamer na een voorstelling en spraken we over de verdeeldheid in de wereld. We maakten ons zorgen over het lot van kinderen en schreeuwende stemmen die overal steviger leken te klinken dan de zachte kracht die we zo graag de wereld in sturen. Er ontstond een idee.

We gaan een lied maken.

En er kwam een lied. Een lied over hoe stemmen van ouders overal ongeveer hetzelfde klinken. Over hoe belangrijk het is om te blijven zingen als er geschreeuw is om ons heen. We hebben een ode gemaakt aan het dagelijks leven als ouder, maar ook over de zorgen die daarbij komen kijken. Klinkt jouw: ‘Pas op, de oven is heet!’ niet precies zoals die van mij? En over het feit dat we dat alle kinderen zouden gunnen: ouders die voor ze zingen en ze alleen hoeven te waarschuwen voor een hete oven.

Als je nou denkt: ja, ik ben het eens met deze boodschap, dan kun je ons helpen. Namelijk door één zinnetje met ons mee te zingen (of spreken of neuriën).

We willen veel stemmen laten samenkomen. Jullie stemmen. 

Klik op onze link naar een filmpje van ongeveer 5 minuutjes waarin we uitleggen wat de bedoeling is. 

We zouden het geweldig vinden als we jullie filmpje ook zien verschijnen.

Groetjes van Anouk, Haytam en het Charivari trio!


cover foto: Anneke Frankenberg, de violiste van het gezelschap

Over Anouk Dorfmann 11 Artikelen
Anouk (1989) is zangeres en theatermaakster. In 2006 won ze de publieks- en juryprijs van het Concours de la Chanson in De Kleine Komedie, Amsterdam. Ze studeerde in juni 2013 af aan de academie voor cabaret, Den Bosch.​ Anouk zong bij het kleinkunst-ensemble Andermans Veren en speelde samen met Johan Hoogeboom een ode aan het Franse lied in haar programma Parler aux Canons. ​Momenteel speelt Anouk, samen met multi-instrumentalist Martijn Bos, een nieuw Frans liedjesprogramma. Daarnaast speelt ze met het Charivari trio een Joodse muziektheatervoorstelling. Anouk schreef een twaalfdelige serie voor het NIW over haar gioer, het toetredingsproces tot het orthodoxe Jodendom.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*