Een visje eten met Mayday

logo Ephraim vertelt, met twee diamantjes op de i

Rond het jaar 2000

Om half acht ‘s avonds zit ik nog op kantoor op de Diamantbeurs. Mijn vrouw is op reis. Mijn maag begint te rommelen.

Er ligt een stapel visitekaartjes op mijn bureau. Ik was in die tijd zo veel op reis dat ik soms eind van de week niet meer wist waar ik begin van de week was geweest. Ik ging door de kaartjes die ik de afgelopen twee weken had ontvangen. Mijn oog valt op een visitekaartje met een afbeelding van een prachtige vrouw. Ik kan mij niet herinneren deze vrouw ooit ontmoet te hebben. Het was ook nog eens een Nederlands kaartje. Het kaartje intrigeerde mij. Ik besluit het telefoonnummer te bellen. Met Ephraim, zeg ik als de telefoon wordt opgenomen.

Zakelijk gesprek uit New York

Wat aardig dat je belt, je zei al dat we wat zouden gaan drinken, maar met een week al?

Ik heb trek, zullen we samen wat gaan eten? Heb je vanavond tijd? Ja hoor, was het antwoord. Ik zal wel een restaurant regelen, zeg ik. 

Ik heb geen vervoer, kun je me ophalen? Je weet waar ik woon. Ik weet helemaal niet waar je woont. Dan geef ik je mijn adres, vlakbij de ingang van de IJ-tunnel, daar is een pleintje, bel me als je er bent dan kom ik naar beneden. Een kwartier later arriveer ik op het plein, ik stuur een bericht dat ik er ben. Op dat moment krijg ik een zakelijk gesprek uit New York.

Begroetingskus

Ik concentreer me, het portier van mijn auto gaat open en een figuur stapt in. Nog vol in gesprek geef ik mijn gast vluchtig een begroetingskus. Holy Mozes, er zit een man naast me. Ik raak helemaal in de war. Nog volop in gesprek denk ik ‘wie zit er naast me’? Ik heb toch duidelijk met een dame afgesproken? Ik ben helemaal de kluts kwijt. Ik weet nauwelijks wat ik moet zeggen.

Mayday (artiestennaam voor Robin Blum) neemt onmiddellijk het woord. Hij is rap van tong. Goh, wat leuk dat we elkaar weer zo snel zien. Ja, zeg ik, geen idee waar ik hem ooit heb ontmoet. Waar heb je gereserveerd? In het visrestaurant Lucius. Heerlijk, mijn favoriete restaurant, was zijn antwoord. Even later parkeer ik voor de deur in de Spuistraat. We lopen naar binnen.

Hi Mayday, heb je een nieuwe vriend? Hoor ik van alle kanten. Iedereen kende hem. Ik werd aan iedereen voorgesteld als een vriend.

Mayday bij Zwolle Pride 2019, foto Ronn, Wikimedia Commons

Frans Banninck Cocqpenning 

We hebben heerlijk gegeten en een ontzettend leuke avond gehad. 

Diva Mayday is Nederlands meest prominente drag artiest (Muiden, 1974). Met vier jaar begon Mayday al jurken aan te trekken en deed op zevenjarige leeftijd al mee aan de Playbackshow van Henny Huisman. Later deed zij mee aan verschillende shows al playbackend als Dolly Parton en Madonna.

Tijdens de openingsreceptie van de Pride Amsterdam ontving Mayday op 5 augustus 2022 de Frans Banninck Cocq Penning uit handen van onze burgemeester Femke Halsema als blijk van waardering voor haar inzet voor de acceptatie en emancipatie van de lhbti-gemeenschap. 


cover illustratie Françoise Nick

Over Ephraïm Goldstoff 63 Artikelen
Ephraïm Goldstoff (1949) groeide op in de oude Joodse Plantagebuurt tegenover Artis. Na het Maimonides volgde hij verschillende opleidingen in de diamantwereld. Goldstoff vervult vele bestuurlijke functies onder meer voor Bnei Akiwa, Oost-Joods Verbond, OSE (Organisation Secours aux Enfants), Young Leadership CIA, The Feuerstein Institute (Jerusalem). Hij is bestuurslid van Maccabi tennis en van de RAS (Rav Aron Schuster Synagoge) en de Stichting Eerherstel Joodse Begraafplaats Zeeburg. Goldstoff is voorzitter Stichting Naleving Washington Principles, raadslid NIHS, lid ledenraad Joods Maatschappelijk Werk, voorzitter Stichting Dutch Friends of The Feuerstein Institute. Ephraïm Goldstoff is zelfstandig ondernemer in oude en antieke juwelen en edelstenen. Nog steeds werkzaam en kantoorhoudend in de Diamantbeurs.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*