Taskforce groep staat klaar voor Maccabi Oekraïne

foto's mitswe dag Maccabi Oekraine

Maccabi Europe, Maccabi Nederland, Makkabi Deutschland en Christenen voor Israël hebben donderdagochtend een taskforce groep opgezet samen met Maccabi Oekraïne (met drieduizend leden een grote organisatie). Deze groep wordt uitgebreid met leden uit de Joodse gemeenschap in Oekraïne. In de groep worden acties en scenario’s besproken voor steun en mogelijke opvang .

klaar om te helpen

Er is geen brandstof, er zijn geen treintickets en er wordt flink gehamsterd in de winkels. Vluchten is nu niet mogelijk.

Maccabi Europe en Maccabi Nederland voorzitter David Beesemer: “We denken aan onze Maccabi familie in de Oekraïne en staan klaar om te helpen op welke manier dan ook. Maar uiteraard gaat in onze hulp ook uit naar mensen buiten de Maccabi community. Dit zijn onvoorziene en vreselijke tijden, Maccabi heeft een geweldige groep vrijwilligers die vandaag al meteen klaar stonden met hulp te bieden zoals mensen in Nederland die Russisch spreken, mensen met een vrije slaapplaats, etc. Geweldig om te zien.”

geef je nu op als vrijwilliger

Wanneer er meer informatie vanuit joods Oekraïne komt, zal Maccabi Europe beter weten hoe we kunnen helpen. Voor meer informatie, of om je op te geven als vrijwilliger: Maccabi Nederland.


cover: beelden van Mitswe-dag van Maccabi Oekraïne, uit het Insta account van Maccabi Ukraine

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*