Over Grenzen in een complexe maatschappij

nieuw boek over samenwerking in Israel

Jeruzalem overzicht

geraakt worden
door het leven
de ander
verbaasd zijn
wat kan
en niet kan
over moedig en wijs
als die ene handreiking een beweging wordt.

Over Grenzen

heet het nieuwe boek van de in Israël woonachtige Joanne Nihom.

Zij schrijft over de mensen die het verschil maken in de samenleving daar.
Een palet aan verhalen dat diverse initiatieven toont van Israëli’s en Palestijnen. Zíj zijn het die hun gevoelens en oordelen opzij schuiven en hard werken om een stabiele en vredige maatschappij te realiseren.
In interviews, korte verhalen, gedichten en dagboekaantekeningen neemt Joanne ons mee naar de regio waar moedige stappen worden gezet door al die inspirerende mensen die de media nooit halen.
Over een Druzenvrouw die de politiek ingaat, een Bedoeïenjongen die zich van herdersjongen opwerkt tot ambassadeur, een ziekenhuisclown in Gaza, een gemengd koor van Joden, Moslims en Christenen en een voormalig Fatah lid.  En heel veel meer verhalen. Allen geloven zij in een betere toekomst door samen te werken, door verbinding.
Joanne gaat haar emotionele betrokkenheid in deze complexe maatschappij niet uit de weg, ze neemt de lezer daarin mee en zoekt naar antwoorden.
`Het oprekken van grenzen wordt alleen gerealiseerd wanneer de kracht van de mens verleggend is. Die energie komt voort uit een diep geloof dat tijden beter worden.’

Joanne Nihom met Over Grenzen

Voor meer informatie: joannenihom@bezeqint.net

Over Grenzen ISBN 978 90 435 3554 0

Kok Boekencentrum Uitgevers, Utrecht, 2021

Over Robbert Baruch 24 Artikelen
Robbert Baruch (1967) studeerde Politieke Filosofie, Bestuurskunde en aan een yeshiva, maar maakte alleen de eerste studie af. Hij woont in Den Haag en werkt als lobbyist in de muzieksector.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*