Jodendom in een doos

Stiekem mocht ik even meekijken en luisteren bij de eerste rituele UNBOXING bij de LJG. Doos één uit de serie ‘Judaism in a box’ werd op Zoom en onder leiding van Rabbijn Joram Rookmaker uitgepakt. Waarom BOX in plaats van DOOS is ongeveer de enige kritiek die ik kan bedenken. 

Wat een geweldig project! De eerste doos is bedoeld voor Sjabbat en Havdala. Hoe doe je dat en wat heb je er voor nodig? Met deze doos kun je het geloof waarin het vooral gaat om het doen ook werkelijk gaan doen. Het is een doos waar je echt blij van wordt, met zoveel toewijding en liefde gevuld. Speciaal ontworpen kandelaars voor de Sjabbat, magnetisch verbonden met een doosje voor de kruiden voor Havdala en een uitdover voor de Havdalakaars. Je kunt ze aan elkaar klikken en naar behoefte ook weer losmaken. Het is onmogelijk alles in de doos te benoemen en je moet het gewoon zien. Maar dan moet je snel zijn want van de 275 dozen zijn er nog ongeveer 30 over. Daarmee is meteen het succes al bewezen. 

Gisteren gezellig met 160 mensen in de Zoom en dan toch kleine Breakout Rooms om een paar mensen iets beter te leren kennen.

Hoe vaak werd en wordt er niet gesproken over al die Joden die er helemaal niets aan doen. Eindelijk is het gelukt die groep aan te spreken. 

In het vervolg kun je met vijf dozen het hele jaar Joods doen.  

Oh ja, de Challe-kleedjes waren te laat binnengekomen om nog in de doos te stoppen, ze zullen wel Chinees zijn. Je vindt ze in doos twee.

Over Ralph Levie 23 Artikelen
In 1955 geboren in de Mediene, in het dorp Dieren waar hij zich inzette voor de renovatie van het lokale sjoeltje. Hij studeerde andragologie aan de UvA en theater in Parijs en Brussel. Hij werkte 18 jaar bij het Joods Historisch Museum. Startte in 2012 zijn eigen bedrijf &Lev voor advies en ondersteuning bij fondsenwerving. Joodse humor houdt hem op de been en via dialoog zoekt hij contact met de ander.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*