Lege kinderbuggies – vrijdag 27 oktober Museumplein, Amsterdam

buggies in grasveld met portretten van gekidnapte kinderen

De installatie Lege kinderbuggies is een smeekbede: laat de gegijzelde kinderen die door terreurorganisaties Hamas en Islamic Jihad zijn ontvoerd weer vrij! 

Ze zijn op zaterdag 7 oktober ontvoerd en er is nog zo goed als niets over hun lot bekend. 

Lege kinderbuggies is een project van Meital Buium en Eyal Bazelet, beide Israëliërs wonend in Nederland.

Wij, Israëliërs in Nederland, zijn zeer bezorgd over hun welzijn. Het Rode Kruis heeft ruim twee weken na de ontvoering nog steeds geen informatie over hen, laat staan dat ze hen konden bezoeken. 

Sommige van de kinderen, variërend in leeftijd van acht maanden tot achttien jaar, zijn zelfs helemaal alleen overgebleven: de rest van het gezin is vermoord. De tijd dringt. Met deze installatie willen we de aandacht vragen van eenieder om kracht bij onze eis te zetten: 

Breng de gegijzelde kinderen terug naar huis!

De tentoonstelling bestaat uit lege wandelwagens waarin, in plaats van echte kinderen, foto’s van de door Hamas ontvoerde kinderen met hun namen en leeftijden zijn geplaatst. De angstwekkende ontvoering op 7-10 is nog lang niet afgelopen. De angst en ontberingen die de gegijzelde kinderen nu ondervinden, kunnen we ons niet voorstellen. Wel weten we dat hun situatie met de dag verslechtert, zo lang ze nog gegijzeld zijn. De ballonnen die aan de kinderwagens worden vastgemaakt symboliseren de hoop, de hoop dat deze kinderen weer veilig met hun families herenigd zullen worden. Help mee om deze kinderen weer veilig terug naar huis te brengen!

Het in gijzeling nemen en houden van burgers, in het bijzonder van kinderen, is aangemerkt als een misdaad tegen de mensheid. 

Museumplein Amsterdam
Vrijdag 27 oktober van 09:00 tot 21:00 uur

Toon je solidair met de gegijzelden en hun families, kom in actie! 

Na Londen en Amsterdam zal deze tentoonstelling verder worden vertoond in meerdere steden, zowel in Nederland als in de rest van de wereld. 


1 Comment

  1. Wat een prachtig en ontroerend initiatief.
    Ik vind het zo belangrijk voor iedereen die dit treft dat het afschuwelijke lot wat de kinderen, de gegijzelden en hun families heeft getroffen nooit door de waan van de dag uit beeld raakt en dat we alles er aan doen om hen vrij te krijgen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*