Holocaust Memorial Day VU

24 januari VU 11:00 - 13:00

Maandagochtend 24 januari vindt een bijeenkomst plaats ter gelegenheid van Holocaust Memorial Day 2022, bestemd voor de hele VU-gemeenschap en belangstellenden van buiten.

De bijeenkomst is zowel live bij te wonen als via zoom te volgen. Prof. dr. Mirjam van Praag, voorzitter van het College van Bestuur van de VU, opent de bijeenkomst.

Mapping Hiding Places

Dan geeft dr. Dienke Hondius een uitleg over het project Mapping Hiding Places en een demonstratie van de bijbehorende web-site.

Vervolgens interviewen studenten Christiaan van Luik en Kyrill Mahabier mevrouw Elly Vleeschhouwer. Zij is nu 97 jaar en heeft Kamp Vught, Auschwitz en andere kampen overleefd. Ook aanwezigen in de zaal en via Zoom kunnen vragen stellen.

Mirjam van Praag, voorzitter van het College van Bestuur Foto met dank aan de VU

Iedereen is van harte welkom! De zaal is zo groot dat de anderhalve meter onderlinge afstand ruim aangehouden kan worden.

Plaats: zaal 2A-00, Hoofdgebouw Vrije Universiteit Amsterdam

en via zoom.

Over Bloom 147 Artikelen
Achter Bloom gaat Wanda F Bloemgarten schuil. Socioloog en wetenschapsjournalist, onder meer Elsevier Science Publishers. Voor het NIW ontwikkelde zij de academische rubriek Periodica Judaica. Liefhebber van swingende diensten, actuele kunst en minimal music. Lid van NIHS/Amos en twee tennisclubs. Mede-oprichter en eindredacteur van De Vrijdagavond.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*