Guy en Roni stappen in de danscultuur van India

dans

dansers nogal wild

Guy en Roni maken voorstellingen die je het verhaal in trekken en je met hun ritme en dans betoveren. Dat geldt zeker voor hun laatste voorstelling FORTUNE, onderdeel van de serie The Human Odyssey, die start met een gezamenlijke dans van toeschouwers en performers op het toneel. 

De hypnotiserende klanken van de Indiaanse muziek, uitgevoerd door hun vaste partner slagwerkgroep Den Haag, nemen je mee naar de straten van Mumbai die Club Guy en Roni inspireerden tot dit dansfestijn.

Het werkt wonderwel. Als je als toeschouwer na een minuut of tien, warm en ontspannen van het dansen op je gereserveerde stoel plaats neemt, maak je meer dan anders onderdeel uit van de wereld die je op het toneel wordt getoond. En dat is precies wat Guy Weizman en Roni Haver met deze voorstelling beogen.

Guy Weizman en Roni Haver, screenshot uit video More form Club Guy & Roni

Guy en Roni zijn twee Israëlische choreografen die onder de naam Club Guy & Roni al bijna twee decennia in Nederland werken. De cyclus The Human Odyssey gaat over menselijk gedrag en het loslaten van het Eurocentrische perspectief. Letterlijk loslaten door in de wereld en de cultuur van de ander te stappen en die andere bewegingsvocabulaire onderdeel te maken van je eigen choreografie. 

Dit zorgt, samen met klassieke Indiase dansstijl kathak en een beetje Bollywood, voor een spannende synthese in beweging en muziek.

Het gezelschap van Guy en Roni is voor de gelegenheid aangevuld met drie dansers van de Navdhara company uit Mumbai. Iedereen die wel eens in India is geweest zal het beeld, de energie, en de muziek herkennen. FORTUNE is als een roadmovie, een samengebalde ervaring van India in ruim anderhalf uur.

Tot en met 22 december tour door het hele land, onder meer in Groningen, Tilburg en Breda

Meer info over Club Guy en Roni 

cover: screenshot uit video Club Guy & Roni

Over Anita Frank 23 Artikelen
Anita Frank initieerde en participeerde, na haar studie theaterwetenschap en kunstgeschiedenis, in talloze projecten in het theater, de openbare ruimte en op het terrein van cultureel erfgoed onder andere voor de Gemeente Amsterdam. Daarnaast adviseert zij kunstenaars en culturele initiatieven. Voor het Joods Museum maakte zij onder meer de foto installatie Joods Leven. Levensmotto: van cultuur krijg je nooit genoeg!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*